Kağıt Geri Dönüşümü
Kağıt Geri Dönüşümü

Aşırı nüfuslu dünyamız tarafından her geçen gün daha fazla tüketilen su, ormanlar, madenler ve petrol gibi doğal kaynaklarımızı geri dönüşüm yoluyla daha uzun süre kullanabiliriz. Geri dönüştürülebilir atıkları geri dönüştürerek doğal kaynaklarımızı tüketmeden yeni ürünler elde edebiliriz. Örneğin; Bir ton kağıdın geri dönüştürülmesiyle 17 ağacın kesilmesi önlenebilir. Plastik ambalaj atıklarının geri dönüştürülmesi yağ tasarrufu sağlar. Dönüştürülen her ton cam için 100 litre yağ tasarrufu sağlanır. Metal ambalajları ve ahşap ambalajları geri dönüştürerek doğal alanlarımızı bozulmaya karşı koruyabiliriz. Enerji tasarrufu yapıyoruz 

Geri dönüşüm yaklaşımı ile üretim süreçlerinin sayısı azaltılarak enerji tasarrufu sağlanmaktadır. Örneğin, enerji geri dönüşümü kullanılarak 20 kutu yapılabilir, madencilikle üretilen bir kutudan üretilebilir. Benzer şekilde, kağıt ve kartonu geri dönüştürmek için gereken enerji, normal çalışma için gerekenin yalnızca yarısıdır. Benzer şekilde, atık cam ve plastiğin geri dönüşümü ile önemli ölçüde enerji tasarrufu sağlanmaktadır. 

Ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunuyoruz. Geri dönüşüm, doğal kaynakların kullanımını azaltarak, enerji tasarrufu sağlayarak, iş olanakları yaratarak ve hammadde maliyetini düşürerek ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunuyor. Ayrıca, bağlı olduğumuz petrol gibi hammaddelerin tüketiminin azalması nedeniyle paramız yurt içinde kalıyor ve geri dönüştürülmüş ürünlerimizi satarak ülkemize döviz akışı sağlanıyor, yurt dışına çıkıyoruz.


Nasıl Yardımcı Olabiliriz?